Attraksjoner på Mallorca

caves-mallorca

Ved å være hoveddestinasjonen i Balearene, er det naturlig for Mallorca å være øya som har de fleste attraksjonene for turister. Palma de Mallorca (øyas hovedstad) er det stedet de fleste befinner seg, og de fleste attraksjonene ligger ganske nære øyas viktigste strender og feriesteder. Her kan du lese mer om de mest interessante attraksjonene som befinner seg på Mallorca.

Grottene på Mallorca

Adresse: Mallorca

Grottene på Mallorca kan man finne over hele øya, og de har blitt svært populære på grunn av de mange vakre elementene som finnes. For eksempel har noen av grottene masser av dryppsteiner, noe som gir en fantastisk utsikt opplyst av solstrålene visse timer i døgnet. Mange av grottene har også rikelig med vegetasjon og selv små innsjøer, som gir utmerket akustikk. Dette har ført til at mange konserter blir holdt inne i disse hulene flere ganger i løpet av året.

Acquacity

Adresse: S’Arsenal

Lokalisert øst for Palma, i feriestedet S’Arsenal, gir Acquacity sine besøkende tonnevis av moro, takket være sine mange aktiviteter og spill. Besøkende av Acquacity kan nyte alle de forskjellige bassengene som stedet tilbyr, samt å velge mellom andre attraksjoner, som for eksempel lekeplasser og sklier. Acquacity er på grunn av dette spesielt anbefalt for barn og familier.

Marineland

Adresse: Gracillaso de la Vega, 9

Regnet som en av øyas mest populære attraksjoner, både av lokalbefolkningen og av tilreisende, er Marineland den eneste parken i hele øygruppen som har sjøløver og delfiner, som begge stjeler hjertene til folk på hvert show. Disse vakre dyrene utfører akrobatikk og andre morsomme triks som vekker oppmerksomheten til besøkende i alle showene deres. Marineland har også den største haisamlingen øst for Atlanterhavet, i tillegg til andre dyr, som papegøyer og krokodiller.

Plaza Mayor

Adresse: Palma

Også kjent som Palmas hovedtorg, er denne 1900-talls attraksjonen definitivt den beste måten å bli kjent med det lokale Mallorca. Plassen er fylt med flere butikker, samt kafeer, restauranter, suvenirbutikker og hurtigmatsteder. Sentrum torget huser også interessante håndverksmarkeder noen få dager i uken. Her selger lokalbefolkningen håndlagde suvenirer og musikere og andre artister opptrer for turistene. På toppen av det hele finnes det i dag et underjordisk kjøpesenter under torget, som gir besøkende og fastboende en god handleopplevelse.

Puerto Mallorca

Adresse: Palma

Havnen på Mallorca ligger ved La Seu katedralen, og består av et variert utvalg av beboere, alt fra lokale fiskere til yatcheiere og ferger. Det ligger også flere gode restauranter i nærheten, og de fleste tilbyr flott utsikt over havet. Dette er også stedet å gå til for å finne informasjon om reiser til andre øyer eller til fastlandet.

Castell de BellverSon Morroig

Adresse: Nordøst for Deia

Son Morroid er et middelaldersk herskapshus som tilbyr noen av de beste utsiktene som finnes på Mallorca. Herskapshuset er også et av de eldste landemerkene på øya, og har vært der siden år 1276. Herskapshuset inneholder også et museum der flere gjenstander fra selv de første årene herskapshuset ble bygget, kan ses.

Parque de la Mar

Adresse: Palma

Parque del Mar ligger i den sørøstlige delen av Mallorca, den ble opprettet på andre halvdel av det 20. århundre og parken har fantastisk utsikt over byens vakre havn. Hele parken er omkranset av abstrakt kunst, og har til og med et flislagt veggmaleri av den berømte kunstneren Joan Miro